Asbesto turinčių atliekų surinkimas

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia pasirūpinti savo gyvenamąja aplinka ir pasinaudoti nemokama paslauga išvežti pavojingas atliekas iš individualių valdų bei visuomeninės paskirties pastatų. Nemokamai renkamos ir išvežamos asbesto turinčios atliekos: šiferis, asbestcementiniai vamzdžiai ar kiti asbesto gaminiai. Vilniečiai savo prašymus dėl jų išvežimo turi pateikti savivaldybei (savivaldybe@vilnius.lt) iki 2020 m. kovo 1 d.

Prašyme turi būti nurodyta išsami informacija apie atiduodamas atliekas (šiferis ar asbestcementiniai vamzdžiai, ar kt.), jų kiekį (tonomis arba kvadratiniais metrais), atliekų buvimo vietą (paėmimo adresas) bei savo kontaktinius duomenis. Surinkti prašymai bus perduoti atliekas tvarkančiai įmonei.

Atliekas tvarkanti įmonė nemokamai surinks asbesto turinčias atliekas, jeigu jos bus sudėtos atskirai ir nesumaišytos su kitomis atliekomis. Šiferio lapai turi būti sudėti ant padėklų (palečių) bei apsukti plastikine pakavimo plėvele, šiferio duženos sudėtos į dvigubus plastikinius maišus, didmaišius, dėžes ir taip pat sukrautos ant padėklų (palečių), o kitos asbesto turinčios atliekos – apsuktos plėvele (ne mažiau nei 2 sluoksniai) arba sudėtos į sandarią tarą ir sukrautos ant padėklų (palečių).

Atkreipiame dėmesį į tai, kad tie gyventojai ar visuomeninės paskirties pastatų savininkai/naudotojai, kurie pastato atnaujinimo darbams yra suplanavę gauti arba jau yra gavę kitokį finansavimą, pvz., ES struktūrinės paramos ar kitų fondų bei programų lėšas. Tokiu atveju, negalima pretenduoti į nemokamą asbesto turinčių atliekų surinkimą ir šalinimą.

Prašoma suskubti teikti prašymus iki 2020 m. kovo 1 d., nes projekto metu planuojamų pašalinti atliekų kiekis bus ribotas.

Telefonas pasiteirauti (8 5) 211 2168.

This entry was posted in Kita. Bookmark the permalink.