Dar kartą apie šiukšles

Sveiki kolegos sodininkai.
Dar kartą apie šiukšles.
Nuo 2018.05.01 Vilniaus savivaldybės sprendimu visas šiukšlių ūkio administravimas pavestas SĮ VASA. Nuo tos dienos nustojo galios visos iki tol buvusios sutartys su šiukšlių vežėjais. Visi turintys bet kokį nekilnojamą turtą Vilniaus mieste bus apmokestinti visuotine rinkliava pagal 14 turto rūšių kintamajai daliai ir visiems vienoda pastoviąja dalimi.
Pastovūs sodo gyventojai gali turėti individualius konteinerius, o kiti sodininkai naudojasi arčiausiai esančiais kolektyviniais konteineriais, kurių mūsų bendrijai yra skirta 42 ir išdėstyti jie dvylikoje vietų.
Šie konteineriai nėra mūsų nuosavybė, tačiau jie registruoti mūsų bendrijai ir visos į juos patekusios šiukšlės yra registruojamos kaip mūsų sukauptos šiukšlės ir jų kiekis turės įtakos kitų metų rinkliavos dydžiui.
Į konteinerius gali būti talpinamos tik buitinės šiukšlės.
Jokių statybinių ir jokių stambiagabaritinių.
Apie į Pagubės sodų 29-tąją gatvę atvilktą sudaužytą automobilį informuota policija. Gal bent ši tarnyba pasirodys nesanti visiškai neįgali
Iš bendrų konteinerių šiukšlės vežtos du kartus /abu kartus teko dirbti šiukšlininku/ ir todėl atsakingai galiu pareikšti, kad apie trečdalį šiukšlių sudarė statybinės ir kitos nebuitinės atliekos.
Dar kartą pasikartosiu VISUS ŠIUKŠLIŲ REIKALUS ADMINISTRUOJA SAVIVALDYBĖS ĮMONĖ VASA.
Tačiau prieš ieškodami kaltų retkarčiais pabendraukite ir su savo sąžine.
Gražios ir darbingos savaitės.
Pagarbiai SB „Ąžuolynas“ pirmininkas A. Giriūnas.

This entry was posted in Kita. Bookmark the permalink.